Ik ben helemaal verslingerd aan Too Good To Go boxen, helemaal die van de Lidl. Meestal vallen de items in 4 categorieën:
- Gelijk opeten (zacht fruit o.a.)
- Weekmenu: met name kwetsbare groentes (sla, witlof, paddestoelen,)
- Berging (uien, aardappelen, tomaten, komkommers, pompoenen, appels)
- Invriezen wat niet in weekmenu past voor later gebruik (bonen, paprika, kolen enz)

Enneh: Ik denk dat ik best wel even vooruit kan:

Bloemkool, spinazie, snijbonen, venkel, bleekselderij, pastinaak, wortel, spruitjes, andijvie, pompoen, sugarsnaps, prei, romanesco, rode kool, spitskool.. en dan nog vergeten te pullen: een halve kilo voorgesneden paprika.
Verse prep: Griekse Spatchcock kip uit de oven

Recept is op basis van deze video, maar waar zij oregano gebruikt, gebruik ik verse tijm. (Vond de kip niet erg), en waar zij aardappelschijfjes gebruikt, gebruiktje ik dus de stoomkrieltjes. Natuurlijk ook nog wat verse citroen.
Ik eet dan geen vlees meer, maar ik knip zonder problemen de ruggegraat uit een kippenkarkas. Met wat salade erbij hebben hier 4 mensen goed van gegeten:


Vriezerprep: bouillon uit de multicooker
Van het opsnijden van rauw vlees (karbonades, eerdergenoemde kip) houdt mijn vent de botten apart en doet ze in een vriezerzak. Die begon me gister in de weg te liggen, dus ik heb vanalles bij elkaar in mijn favoriete luxemachine geduwd, met een combinatie verse en ingevroren groentes:


Alles bij elkaar duwen, machine op standje “stoven” gezet, en 4+ uur niet meer naar omgekeken. Aan het einde van de dag alles in een vergiet overgegoten in een pan, vleesrestjes van de botten gepulkt (dat vond mijn hond héél interessant) en de resterende groentedrab flink uitgeknepen. Zout er overheen, en in de vriezer voor de volgende ronde soep of risotto. Nu heb ik de ruimte die de botten innamen verwisseld met een bak bouillon. Wiskunde!
Voorraadprep: Risotto met garnalen & Spinzie

Gister hadden mijn man een een vriend een hele dag fysieke arbeid op het program staan, dus of ik iets hartigs wilde maken. Ik heb eigenlijk altijd wel een half blok parmezaan in de koeling, risottorijst, plopwijn, en garnaaltjes in de vriezer.
Uitje + knoflook fruiten, garnaaltjes bijna gaarbakken, apart zetten, citroen over de garnalen uitknijpen.
In de geoliede pan de risottorijst toasten tot het glanst van de olie, afblussen met glas plopwijn, als dit opgenomen is een liter (groente)bouillon in scheutjes over de risotto tot dit ook volledig is opgenomen, roer jezelf helemaal het RSI, voeg de garnalen terug in de pan, verdeel de kaas en roer het door en pleur er wat van die vriezerspinazie bij en roer die door tot het door-en-door warm is. Vergeet een foto te maken van het eindresultaat omdat je de mannen moet voeren. Schenk voor jezelf het restje plopwijn uit voor.
Too good to let go
Ik probeer niet greedy te zijn met TGTG dozen bestellen, maar ik plan er we mijn boodschappen omheen. Als het fruit of de verse groenten voorraad laag wordt, bestel ik weer een nieuwe doos.
Het is natuurlijk supermooi meegenomen dat het onbenaderbaar voordelig is, maar bijkomend voordeel is dat je er gewoon creatief van wordt en op zoek gaat naar andere recepten waar je XYZ ingrediënt in kwijt kunt. In feite dicteert de groente die we in huis hebben welke maaltijden we eten.
maar ik zou oprecht een groente abonnement nemen bij de supermarkt als ik gewoon een volle doos groente en fruit met een een grote variëteit kon afnemen elke week voor zeg €9,99 (Lidl marketing, bel me!)
Oeee, dat ziet er weer bijzonder goed uit inderdaad! Wij halen ongeveer eens per week een box bij de Lidl. Inderdaad: lekker creatief koken en meer variatie in wat je eet. Lidl heeft een lekker recept voor een ovenschotel met spruitjes en zoete aardappel. Rode kool is lekker in een ovenschotel met uien, vegagehakt en dan een laag aardappelpuree bovenop. Bloemkool, spinazie wortel en paprika gaan hier vaak in de curry. Liefst ook met wat tomaten erdoor…
Oh die rode kool is een slimme! Ben ik ook gelijk weer wat aardappels kwijt 😀 De spruitjes gaan in een ovenschotel met spek, cremekaas. aardappelpuree en gratin.
Curries zijn niet zo mijn jam, maar ik roerbak werkelijk alles de moeder, tot radijsjes aan toe.